ereaders-uitleg

ereaders eReaders Nieuws
eReaders-uitleg en informatie

Aangepast zoeken

eReaders zijn speciaal voor het lezen van tesksten ontwikkelde apparaten. De teksten kunnen in de vorm van digitale kranten, boeken of tijdschriften voorkomen. De krant wordt in dat geval een ePaper genoemd en het boek de eBook. Verwar de eReaders niet met internet-tablets als bijvoorbeeld de i-Pad. Dit zijn namelijk handzame computertjes voor internetten, e-mailen, films en games. Tablets hebben niet als specifiek doel het lezen van boeken of kranten.

De e-boeken kunt u op de reader zetten door deze aan een computer te koppelen met een USB-kabel of via een draadloze verbinding. Draadloos moet de betreffende eReader dan wel ondersteunen.

Er zijn veel verschillende vormen en maten E-bookreaders in de handel en ook de prijzen variëren sterk. De techniek waarmee gewerkt wordt heet E-inkt en werkt zonder zogenaamde backlight. U hebt dus altijd omgevingslicht nodig om te kunnen lezen (of kunstmatig omgevingslicht in de vorm van bijvoorbeeld een lamp naast uw bed, als u voor het slapen gaan wilt lezen.

Een belangrijke persoonlijke overweging voor aanschaf van een eReader is de grootte van het scherm. Dit heeft niet alleen met de lettergrootte en -leesbaarheid te maken, maar ook of er kranten op gelezen moeten worden of alleen e-boeken. Ook het gewicht van het apparaat kan een belangrijk koopargument zijn; een eReader moet lekker in de hand liggen. Zeker als u het apparaat langere tijd achter elkaar gebruikt.





Ander punt is de grootte van het geheugen en het type geheugenkaart. Belangrijk is de uitwisselbaarheid van de kaart met uw bestaande PC apparatuur. Meestal worden SD-kaarten gebruikt, een vrij gangbaar formaat geheugenkaarten in computerapparatuur. Batterijverbuik wordt over het algemeen aangegeven in aantal te lezen pagina’s (bijvoorbeeld 7.000 pagina’s). Een WiFi mogelijkheid kan de accuprestaties aanzienlijk beïnvloeden. Let bij de aanschaf van een eReader tevens op de mate van reflectie op het scherm, wat dit betreft is het wellicht een idee de reader in een winkel te bekijken en niet zomaar op internet in een shop te bestellen.

Tenslotte: Er zijn verschillende fabrikanten ven eReaders. Sommige merken leggen zich helemaal toe op de ontwikkeling en productie van de eReaders. Ook de aanbodkant is volop in ontwikkeling in de vorm van bijvoorbeeld speciale eBook-winkels op internet. De ontwikkelingen op het gebied van eReaders zijn in volle gang; klik voor het laatste eReader nieuws op de link aan de linkerkant van op deze pagina.

 • eReaders bookeen.com/
 • eReaders hanvon.com/
 • eReaders interead.co.uk/
 • eReaders irextechnologies.com/
 • eReaders iriver.com/
 • eReaders sony.com/



 • Meer ereaders-uitleg (ereaders.nl/)

   
     
     Vorige pagina