uitleg-1394-netwerkkaart
minilaptops
Klik hier voor alle
hardware onderwerpen
1394-netwerkkaart-betekenis-en-uitleg

Aangepast zoeken

Voor te beginnen met de 1394-netwerkkaart-betekenis-en-uitleg, eerst iets over FireWire. Dat is namelijk waarvoor de term 1394-netwerkkaart staat; de FireWire aansluiting op uw pc.

De naam FireWire mag alleen onder licentie gebruikt worden, Apple is de eigenaar er van. Waarschijnlijk is dŠt ook de reden waarom USB veel populairder is. Om de licentie van Apple Inc. toch te "omzeilen" gebruiken veel fabrikanten de naam (IEEE)1394, dit is de zgn. ISO standaardisatie benaming voor de technologie. Sony bedacht de naam i.Link.

Nu de de 1394-netwerkkaart-betekenis-en-uitleg. 1394 is een hoge snelheid aansluiting op de computer (technisch gezegd een seriŽle interface). De snelheid gaat tot 400 Mb/s in de eerste versie, en tot 800Mb/sec in de huidige serie. De allernieuwste variant, genaamd FireWire Next Generation, heeft maar liefst een snelheid die gaat tot 1,6-3,2 Gb/sec. IEEE 1394 is dus snel vergeleken met het veel meer toegepaste USB 2.0 (max. 480 Mb/s). Een ander voordeel van de 1394 techniek is dat het daisy-chaining ondersteund, wat inhoudt dat apparaten aan elkaar gekoppeld kunnen worden.

Gerelateerd aan 1394-netwerkkaart-betekenis-en-uitleg
(computerhandleiding.nl/internet/snelheid-usb-verhogen)


Naar Special over Mini Laptops

 
   
   Vorige pagina