driver-update-tool Gratis driver-update-tool

Aangepast zoeken

Download/uitleg van de gratis driver-update-tool Device Doctor.
Op deze pagina bespreken we het programma Device Doctor, een gratis driver-update-tool die uw computer scant en uitzoekt welke apparaten een update van het stuurprogramma behoeven.

Een korte uitleg. Apparaten en onderdelen in uw PC worden voorzien van een stuurprogramma, ook wel driver genoemd. Simpel gezegd is dit de software die de hardware aanstuurt en goed laat werken. Na verloop van tijd echter kan een fabrikant van de hardware deze software verbeteren. Om er voor te zorgen dat u die laaste verbeterde versies van de drivers dan ook verkrijgt kunt u handmatig de drivers updaten.

Het is echter ook mogelijk om uzelf dit klusje dus uit handen te laten halen door Device Doctor, een driver-update-tool. Het is dan niet noodzakelijk om zelf te zoeken op de websites van de leveranciers van de hardware in uw computer. De driver-update-tool scant uw computer om uit vinden wellke apparaten er allemaal inzitten en wat de programmaversies zijn van hun drivers. De driver-update-tool gaat ook op zoek naar eventueel nieuwere versies en maakt ze daarna gemakkelijk te downloaden.

U gaat naar de website van Device Doctor [zie link onderaan deze pagina] en download daar de driver-update-tool. Na installatie kunt u gelijk een scan starten naar de drivers en hun versies.

Meer driver-update-tool [devicedoctor.com]
Meer driver-update-tool [computerhandleiding over driver-updaten]

 
   
   Vorige pagina