intel-santa-rosa


minilaptops
Klik hier voor alle
hardware onderwerpen
Intel-Santa-Rosa Laptop chipset

Aangepast zoeken

De populariteit van de laptop neemt nog steeds toe en verwacht wordt dat deze de gewone bureacomputer (desktop-pc) zal blijven overstijgen. Chipmaker Intel heeft speciaal voor laptops het zogrnaamde Intel-Santa-Rosa platform ontwikkeld.

Intel-Santa-Rosa is een all in one combinatie; chipset, processor Ún draadloze netwerkchip. Door deze gecombineerde aanpak zijn essentiŰle elementen perfect op elkaar afgestemd. Taken als bijvoorbeeld netwerkconnectiviteit of graphics worden efficienter uitgevoerd wat zorgt voor een lager energieverbruik van laptops. Intel-Santa-Rosa systemen "kijken" hoeveel capaciteit voor een programma gaat worden gebruikt en passen daar hun energieverbuik op aan. Een technologie die Enhanced Dynamic Accelaration Technology wordt genoemd.

Het nieuwe Intel Turbo Memory van Santa-Rosa heeft als doel de laptop snel uit de hybernation (slaapstand-/diepvriesmode) te halen en Windows Ún gebruikte applicaties te herstarten. Openstaande documenten gaan niet verloren, de laptop is in enkele seconden weer ter beschikking. Een uitkomst om het energieverbuik in te perken zonder verlies van gebruiksplezier.

Santa-Rosa ondersteunt draadloze netwerken tot het type 802.11n voor snelle draadloze netwerken.

Voor lancering in vermoedelijk de tweede helft van 2008 staat als opvolger van Intels' Santa-Rosa de Montevina nu al in de steigers. Net als Santa-Rosa komt ook de Montevina uit de Centrino familie van Intel.

Meer Intel-Santa-Rosa (mysearch.intel.com/)