knopje-devolo Knopje-Devolo Encryptieknop en koppelen

Aangepast zoeken

Knopje Devolo De encryptieknop en het koppelen Devolo's

Voor de goede orde: Als op deze pagina over een Devolo gesproken wordt, dan gaat het om een Devolo DLAN apapter. Specifiek over het model met 3 lampjes: Een power indicator, een huisje en een netwerksymbooltje (dLAN® 200 AVplus).

knopje-devolo  Het powerlampje, het huisje (dLAN) en het ethernetlampje

Het symbool van het huisje op de Devolo geeft aan of de apparaten met elkaar verbonden zijn. Met behulp van de encryptieknop kan er voor gezorgd worden dat het huisje weer gaat oplichten en de Devolo’s elkaar weer vinden*. De encryptieknop bevindt zich aan de onderzijde van de Devolo, vlak naast de UTP-aansluiting.

 • Druk de encryptieknop 1 tot 4 seconden in tot het powerlampje gaat knipperen.
 • Ga binnen 2 minuten naar de andere Devolo(s) en druk hier ook 1 tot 4 seconden op de encryptieknop. Het Powerlampje gaat ook op deze Devolo(s) knipperen en na enige tijd weer branden. Bij een succesvolle koppeling gaan ook de huisjes op de Devolo's oplichten.
  knopje-devolo

  Het toevoegen van een extra Devolo in een bestaand netwerk gaat op dezelfde wijze. Druk, nadat de nieuwe Devolo is aangesloten, 1 tot 4 seconden op de encryptieknop van een adapter in het bestaande netwerk. Druk vervolgens 1 tot 4 seconden op de encryptieknop van de nieuwe Devolo. De nieuwe Devolo wordt ook in het netwerk opgenomen, het huisje gaat branden.

  Mochten de huisjes op de Devolo’s toch niet gaan branden, dan kunt u het nogmaals proberen door een of meerdere Devolo’s in een ander stopcontact te doen. Herhaal de eerder beschreven procedure. Mochten de huisjes niet oplichten na enkele pogingen, dan kan het zinvol zijn de Devolo's gedurende 5 minuten stroomloos te maken. Herhaal hierna de procedure opnieuw.

  * Door het indrukken van de encryprie-knop wordt een dLAN 200 AV-netwerk met een willekeurig gekozen wachtwoord beveiligd.

  Meer knopje-devolo [devolo: de lampjes en uitleg over hun kleuren]
  Meer knopje-devolo [homeplug-netwerk: tips en tricks]
  Meer knopje-devolo [devolo.nl official site]

 •  
     
     Vorige pagina