draadloos-netwerk-beveiligen

vista
Klik hier voor alle
Vista onderwerpen
Draadloos-netwerk-beveiligen

Aangepast zoeken

Een draadloos-netwerk-beveiligen vergt enige kennis van zaken. Draadloze netwerken kunnen aangelegd worden zonder beveiliging, een makkelijkere manier. Het enige wat dán nodig is:
 • Wifi router
 • Modem (kabel danwel adsl)
 • Software (driver) voor de draadloze netwerkkaart in/aan de PC

  Het nadeel van een draadloos netwerk op deze manier instellen is de beveiliging. Die is er namelijk niet en zó is het voor een buitenstaander mogelijk zonder al te veel moeite gebruik te maken van uw netwerk.

  Hoe kunt u een draadloos-netwerk-beveiligen? Om dit uit te leggen beginnen we met de zogenaamde SSID (Service Set IDentifier). Dit is de naam van uw netwerk. Standaard staat er in netwerkapparaten vaak een naam die door de fabrikant gehanteerd wordt. Deze kan in principe aangehouden worden. maar kán ook door u worden gewijzigd in een zelf te bedenken naam.

  Uw draadloze modem of router "zendt" voortdurend zijn SSID uit. Dit wordt broadcast genoemd. De computer(s) in de omgeving vangen deze broadcast op en proberen verbinding te maken. Als de verbinding er eenmaal is en de draadloze netwerkkaart (adapter) "kent" uw wifirouter of draadloos modem, dan kunt u gerust de broadcast uitschakelen. Het voordeel hiervan is dan anderen uw draadloze nerwerk dan moeilijker detecteren.

  Mac-filtering is een manier van beveiligen waarbij het zogenaamde Mac-adres van netwerkapparaten ingezet wordt om ongewenst netwerkgebruik te voorkomen. Een Mac-adres (Media Access Control) is een unieke combinatie van cijfers en letters die elke newerkkaart vanuit de fabriek meegegeven wordt. Omdat deze voor íedere nerwerkkaart uniek is, kan dit perfect een basis zijn om de toegang tot een netwerk op te baseren. Mac-filtering is op veel draaloze apparatuur in te regelen.

  Een draadloos-netwerk-beveiligen kan tevens met een netwerksleutel. De bekendste manieren zijn WEP (Wired Equivalent Privacy) en WPA (Wi-Fi Protected Access). WEP is niet veilig, maar alleen aan te bevelen bij oudere apparatuur die nog niet overweg kan met WPA, welke een veel strengere beveiliging is. Het unieke van WPA is het feit dat deze beveiling gebruik maakt van TKIP (Temporary Key Integrity Protocol), een methode waarbij de sleutel telkens verandert. Gebruikt u Windows Vista? Dan leest u hier hoe u een beveiligde verbinding eenvoudig op zet.

  signaalsterkte draadloos-netwerk-beveiligen (vista-draadloos)
  signaalsterkte draadloos-netwerk-beveiligen (tabblad-draadloze-netwerk in xp)
  signaalsterkte draadloos-netwerk-beveiligen (computerhandleiding.nl/netwerk)


 •  
     
     Vorige pagina  
     
   

         

   
  cookieassistant.com