peer-to-peer-downloadenPeer-to-Peer-downloaden P2P

Aangepast zoeken

Peer to peer (p2p) downloaden (voornamelijk films en muziek) gebeurt in een zogenaamde p2p netwerk. Hierin stellen de deelnemers, de peers, een gedeelte van de harddisk van hun computer beschikbaar aan andere gebruikers op het p2p net.

Om in een peer to peer netwerk te kunnen komen heeft u een speciaal programma nodig. Als u dit programma heeft ge´nstalleerd, stelt u een of meerdere folders op uw pc beschikbaar aan andere gebruikers van het p2p-netwerk. Let goed op welke folders u deelt, omdat anderen hieruit kunnen downloaden als u ze beschikbaar maakt.

Er is een verschil in werking van bijvoorbeeld KaZaA en BitTorrent. Bij KaZaA gaat de snelheidn omlaag wanneer er meer downloaders zijn, bij BiTorrent is het net andersom. Tevens is het zo dat de kans op virussen of spyware binnenhalen bij BitTorrent een stuk kleiner is dan bij bijvoorbeeld KaZaA. Dit komt omdat de bestanden bij Torrents in stukjes gedeeld zijn en door de anti-virus software op computers van gebruikers er uit gefilterd worden en zo op een gegeven moment niet meer beschikbaar gesteld zijn.

Logo LimeWire
Peer-to-Peer-downloaden (computerhandleiding.nl/limewire)
Peer-to-Peer-downloaden (limewire.com)
Peer-to-Peer-downloaden (bittorrent.com)
Peer-to-Peer-downloaden (emule-project.net)
Peer-to-Peer-downloaden (kazaa-lite-info.nl/)
Peer-to-Peer-downloaden (shareaza.com)
Peer-to-Peer-downloaden (utorrent.com)