autoruns-downloaden

vista
Klik hier voor alle
Vista onderwerpen
Autoruns downloaden en gebruiken

Aangepast zoeken

Tijdens het opstarten van de computer kunnen sommige programma's automatisch mee aan gaan. Oˇk wanneer dit niet zo is ingesteld. Wanneer allerlei onnodige programma's op scherp gezet worden, kan het opstarten van de pc soms erg lang duren. Soms is het mogelijk in de applicatie zelf te regelen of deze bij het opstarten van de computer gaat lopen. Dit is echter lang niet altijd zo.

Via msconfig is te bepalen welke programma's geladen worden bij het opstarten van Windows. Op deze pagina echter bespreken we het programma AutoRuns. Het programma behoeft niet te worden geinstalleerd, maar kan zo via het bestand autoruns.exe, wat na het autoruns-downloaden zichtbaar is in de map, worden opgestart.

Waarschuwing: Het veranderen van de opstartwaarden kan het functioneren Windows zodanig be´nvloeden dat uw syteem niet/moeilijk opstart. Wij bevelen daarom aan alleen de aanwijzigen op deze pagina (strikt) te volgen of het programma Autoruns niet te gaan gebruiken als u geen ervaren gebruiker bent.Het scherm welke u als eerste ziet na het opstarten bevat veel mogelijkheden en is nogal complex. De meeste opties hebben alleen de ervaren gebruikers en/of ICT'ers soms nodig. Als u een "gewone" gebruiker bent, kunt u het beste meteen naar het tabblad "Logon" gaan. Hier vindt u dezelfe onderwerpen die ook in msconfig onder het tabblad Opstarten zijn te vinden; de onderdelen die tijdens het opstarten van Windows automatisch gestart worden.

Nota Bene: Vink eerst via het menu Options het regeltje Hide Microsoft Entries aan en klik op F5 om de pagina te vernieuwen. Alle Windowsonderdelen verdwijnen nu uit het scherm en dit voorkomt dat u essentiele Microsoft onderelen uitschakelt welke uw computer instabiel of slecht/niet opstartbaar kunnen maken.

Bepaal nu welke onderdelen uitgeschakeld moeten worden. Een rechtermuisklik op een onderdeel geeft u de mogelijkheid voor Search Online - U kunt zo op internetzoeken wat het onderdeel doet als u dit niet zeker weet. Laat belangrijke applicaties als bijvoorbeeld de virusbescherming en de firewall altijd aanstaan en automatisch lopen.autoruns-downloaden computerhandleiding (windows)