digitale-camera foto's verdwenen
Digitale-camera-fotos-verdwenen

Aangepast zoeken

Het kan iedere digitale fotograaf overkomen: Opeens zijn uw digitale-camera-fotos-verdwenen. Wanneer dit om zomaar geschoten plaatjes gaat is dit niet erg, maar als het bijvoorbeeld om trouw-, geboorte-, kinder- of vakantiefoto's gaat is het zeer onplezierig.

Wanneer u gebruik maakt van een digitale camera, dan kan het gebeuren dat er door een stroomstoring of ondeskundig gebruik (kaart overschrijven) opnames per ongeluk verdwijnen.

Tip wanneer u pogingen gaat ondernemen om uw foto's terug te verkrijgen maak dan altijd éérst een kopie van de geheugenkaart. Dit om te voorkomen dat u de opgeslagen bestanden (weer per ongeluk) nog dieper verwijdert met bijvoorbeeld een formattering. Hiervoor zijn speciale recovery-programma's (gratis)downloadbaar op internet.

Om de inhoud van de geheugenkaart (waarop de foto's in de camera zijn opgeslagen) terug te halen kunt u gebuik maken van het (gratis) programma "smart recovery" van PC-Inspector. Om de data van uw opslagkaart te herstellen hebt u wel een kaartlezer nodig voor die u kunt aansluiten (USB) op de computer. Deze kaartlezers kunnen vaak verschillende geheugenkaartsoorten en -formaten uitlezen en zijn verkrijgbaar bij computerwinkels en sommige warenhuizen.

Digitale-camera-fotos-verdwenen (smart recovery/pcinspector)

 
   
   Vorige pagina