google-earth-mogelijkheden

google-earth-mogelijkheden

google earth nieuws Nieuws over Earth
google-earth-mogelijkheden Uw PC geschikt?
Mogelijkheden-Google-Earth 

Aangepast zoeken

Misschien heeft u Google Earth op uw computer of elders al mogen bewonderen. U weet dan dat het een applicatie is waar u veel mee mogelijk is. Op deze pagina besteden we aandacht aan de toepassingen die u misschien nog niet kent:

 • Lagen
 • Zon
 • Weersvoorspellingen
 • Het heelal
 • Community
 • Gigapxl Photos
 • 360 graden panoramische foto's
 • Google Siteseeing
 • YouTube
 • 3D
 • Flightsimulator
 • Downloaden Google Earth 


 • Lagen [Mogelijkheden-Google-Earth]
  Start Google Earth en klik linksonder in het venster genaamd “Lagen”. Hier kunt u allerlei lagen over de wereldbol leggen. U kunt kiezen voor bijvoorbeeld wegen en gedetalleerde informatie over wegennetten op de bol laten komen.
  Terug

  Zon [Mogelijkheden-Google-Earth]
  Een leuke extra mogelijkheid is het kijken waar de zon schijnt op de aarde. In het menu weergave kiest u voor de optie “Zon” of u klikt op het pictogram (berg met zonnetje).
  Terug

  Weersvoorspellingen [Mogelijkheden-Google-Earth]
  In de linkerkolom klikken op het onderdeel “Lagen” en op het + teken van de laag “Weer”. U hebt hier toegang tot diverse keuzes als voorspellingen op locaties op het deel van de aarde (Google-Earth) wat zichtbaar is in het scherm. De weersverwachtingen worden verzorgd door Weather.com
  Terug

  Het heelal [Mogelijkheden-Google-Earth]
  Om de aarde vanuit het persfectief van de heelal te zien klikt u op de optie "Sky" in het menu "Weergave" (Overschakelen naar Sky). Informatie over het zonnestelsel, de sterren en planeten zijn nu via muisklikken opvraagbaar. U keert terug door te kiezen voor "Overschakelen naar Earth" of door het pictogram aan te klikken in de horizontale balk.
  Terug

  Community [Mogelijkheden-Google-Earth]
  De Google-Earth Community biedt u de mogelijkheid bezienswaardige plaatsen te bezoeken zoals deze door 
  andere gebruikers van Google Earth zijn opgetekend en gekenmerkt. Om de overzichtelijkheid te bewaren zijn alle interessegebieden opgedeeld in groepen (bijvoorbeeld Sport, Hobby, Natuur). Speciale blauwe pictogrammen zijn klikbaar en behelsen informatie als extra foto's en tekst). Om de community icoontjes zichtbaar te krijgen kan gekozen worden in "Lagen" voor "Galerij" en "Google Earth Community".
  Terug

  Gigapxl Photos [Mogelijkheden-Google-Earth]
  Als u via "Lagen" gaat naar "Galerij" kunt u een vinkje zetten bij "Gigapxl Photos". Waneer u vervolgens inzoomt op Google-Earth dan komen fototoestel-pictrogrammen in beeld. Dit zijn zogenaamde Gigapxl foto's, erg gedetailleerde afbeeldingen met zeer veel pixels waarop u diep kunt inzoemen zonder verlies van beeldkwaliteit. U dient dan te kiezen voor "Fly into this ultra high-resolution photo".
  Terug

  360 graden panoramische foto's [Mogelijkheden-Google-Earth]
  Via de laag "Straatweergave" kunt u de zogenaamde "Street View" activeren. Klikt u vervolgens op fototoestellen (pictogrammen) die in beeld komen en u maakt de keuze voor "Jump into Street View, Show Full screen", dan activeert u de (beschikbare) 360 graden panoramische foto's.
  Terug

  Google Siteseeing [Mogelijkheden-Google-Earth]
  Met deze toepassing kunt u opmerkelijke en interessante plekken op de aarde nader bekijken en ontdekken. Wanneer u Siteseeing activeert verschijnen markeringen met klikbare achterliggende informatie en foto's op het scherm van Google Earth.
  Terug

  YouTube [Mogelijkheden-Google-Earth]
  Via het aanzetten van de laag Galerij en vervolgens een vinkje te plaatsen bij "YouTube" komen er op het scherm kleine
  YouTube icoontjes te staan. Hierop kan geklikt worden waarna een video over bijvoorbeeld een regionaal onderwerp kan worden bekeken.
  Terug

  3D [Mogelijkheden-Google-Earth]
  Via het aanzetten van de laag 3D is het mogelijk om verschillende gebouwen en objecten wereldwijd in drie dimentionale weergave te bekijken. Voor creatieve personen heeft Google het gratis programma
  Sketchup beschikbaar gesteld om zelf 3D beelden te maken.
  Terug

  Flightsimulator [Mogelijkheden-Google-Earth]
  Kies de optie "Vluchtsimulator" in het menu "Extra" of klik Ctrl+Alt+A om de in Google-Earth ingebouwde Flightsimulator te activeren. U kiest een vliegtuig en een luchthaven en klikt op "Vlucht Starten". Klik Ctrl+H voor hulp.
  Terug

  Naast de op deze pagina genoemde onderdelen zijn er nog tal van andere mogelijkheden die u gemakkelijk kunt ontdekken door ze aan te vinken. Tip: Wanneer u op Ctrl+Alt+M klikt terwijl u in Google Earth staat, activeert u in één keer de optie "Weergeven in Google Maps".

  Mogelijkheden-Google-Earth (systeemeisen computer/hardware)
  Download Google-Earth  (earth.google.com/)
  PowerPoint leren   
     
     Vorige pagina