picasa-functies Picasa-functies

Aangepast zoeken

Picasa is een (gratis) fotobeheer en -bewerkprogramma van Google. Het programma scant uw harde schijf of schijven naar afbeeldingen en archiveert deze meteen. U kunt daarna op een gebruikersvriendelijke manier uw foto's benaderen en eventueel bewerken. Zo begint u met het werken met Picasa:
 • Klik hier voor het downloadadres van Picasa van Google
 • Na het downloaden start de installatie automatisch
 • En van de volgende vragen tijdens het installeren is de wijze van scannen; de gehele harde schijf van de pc of een geselecteerd aantal mappen
 • De afbeeldingen die op uw computer staan worden vervolgens gescand door Picasa en opgenomen in de Picasa Bibliotheek

  U kunt nu al gebruik maken van alle opties die Picasa biedt: Verplaatsen van afbeeldingen, groepen afbeeldingen tegelijk van nieuwe namen voorzien, contrast veranderen, kleur aanpassen, rode ogen aanpassen, recht zetten van afbeeldingen, beeldeffecten en vele mogelijkheden meer.

  Een bijzondere functie van Picasa is de zogenaamde tijdslijn; in een dynamisch scherm kunt u uw groepen afbeeldingen rond draaien met de muis. Als in een soort carrousel draaien de mappen met foto's rond op uw beeldscherm. Ook het maken van back-ups doormiddel van het branden van bestanden naar cd of dvd is onderdeel van Picasa.

  Download Picasa-functies [picasa.google.nl/]
  Gerelateerd Picasa-functies [digitale-fotografie-tips]

 •  
     
     Vorige pagina