veilige-notepad

vista
Klik hier voor alle
Vista onderwerpen
Veilige-notepad / Secure Notepad

Aangepast zoeken

Het voordeel van kladblok (notepad) bestanden is dat ze makkelijk in het gebruik en klein zijn. Om deze redenen gebruiken veel mensen de bestandjes om even snel iets op de pc op te slaan of om er zelfs gevoelige informatie als inlognamen voor sites en wachtwoorden mee op te slaan.

Dit is een nogal riskante manier van werken. In dergelijke situaties kan beter gebruik worden gemaakt van een veilige-notepad met de toepasselijke naam Secure Notepad. Dit is een gratis te downloaden programma welke lijkt op de vertrouwde kladblok in Windows, maar veel veiliger is. Secure Notepad slaat uw bestanden namelijk versleuteld op.

Via onderstaande link kunt u de site van exliberine.com selecteren en het programma Secure Notepad downloaden en installeren (gratis). Eenmaal ge´nstalleerd zult u zien dat het precies lijkt op de kladblok van Microsoft. Bij het opslaan van een bestand zal u echter gevraagd worden om een keyfile te selecten en een wachtwoord (of wachtwoorzin) te bedenken. De keyfile kan een bestand zijn op uw pc, bijvoorbeeld een foto of mp3, die u elke keer als u het bestand wilt openen moet selecteren (dubbele beveiliging). U maakt nu gebruik van een meer veilige-notepad.veilige-notepad (google.nl | keyword=secure notepad)

 
   
   Vorige pagina