vista sneller

vista
Klik hier voor alle
Vista onderwerpen
Vista sneller / Tips

Aangepast zoeken

Het kan zijn dat u de ervaring heeft dat uw nieuwe Vista traag reageert. Het is mogelijk Vista-sneller te maken. Op deze pagina enkele snelle tips.

 • Veranderen van de grafische instellingen. Als u Vista net in gebruik neemt staan er veel visuele effecten (standaard) aan. Dit kost u snelheid, omdat al deze effecten een beroep doen op de systeembronnen van de computer. Ga via Start naar Configuratiescherm en vervolgens naar (Systeem en onderhoud) Systeem. Klik hier links op Geavanceerde systeeminstellingen en kies voor het tabblad Geavanceerd. In het vak Prestaties klikt u op Instellingen. Onder Visuele effecten klikt u op Aangepast. Hier kunt u vinkjes weghalen bij onderdelen die u niet nodig vindt. Hoe minder vakjes staan aangevinkt, hoe minder de grafische effecten de snelheid van uw Vista negatief be´nvloeden.
 • Verwijder programma's die u nooit/zelden gebruikt. Vaak worden nieuwe pc's voorzien van of meegeleverd met een heel pakket programma's (en probeerversies er van). Vooral applicaties die op de achterrond draaien zoals disk cleaners, backup programma's en pc-optimalisatietools kunnen uw Vista trager maken. Kies voor een goede antivirus strategie. • Zorg er voor dat er zo weinig mogelijk programma's automatisch beginnen te lopen als u de pc aanzet. Veel makers van software programmeren hun waar zo, dat deze op de achtergrond meedraaien (vaak onzichtbaar op het eerste oog). Het voordeel daarvan is dat ze altijd op scherp staan als u ze wilt gebruiken, maar bij programma's die u zelden gebruikt is dat zonde van de snelheid van uw systeem.
 • Wanneer uw Vista traag is zal dit ook vaak gepaard gaan met vastlopers en een instabiele werking van de machine. Er kunnen meerdere oorzaken zijn voor deze problemen: 1. Software op de PC werkt niet goed samen met Vista. 2. Randapparaten aan de pc gebruiken oudere drivers. Veel problemen zijn inmiddels al ondervangen met Service Pack 1, maar het is mogelijk Vista-sneller te maken. Enkele tips: Ga naar de website van de leverancier van uw apparaat en zoek naar de laaste driver.
  Maak tevens gebruik van Windows Update. Vista wordt continu verbeterd en de bestanden die uw systeem sneller en stabieler maken moeten na aanschaf van uw pc/laptop ˇf na installatie worden gedownload
 • Zorg voor voldoende systeemgeheugen, ook wel werkgeheugen of intern geheugen genoemd (minimaal 2 GB)

  Een handige tool om te achterhalen welke onderdelen die nu in uw pc zitten wel en welke niet compatible zijn met Windows Vista is te vinden op de volgende website: vista-sneller (google.nl/search vista upgrade advisor)

  vista-sneller (vistacursus.com/)
  vista-sneller (alle vista onderwerpen op een rij)
  vista-sneller (windows-vista.startkabel.nl/)
 •  
     
     Vorige pagina