Meldingen-van-applicaties
Windows 8 Home
Meldingen-van-applicaties

Aangepast zoeken

Meldingen-van-applicaties. Aan- en uitzetten plus uitleg
Nog voordat u bent aangemeld in Windows 8 of terwijl de computer vergrendeld staat is het mogelijk om meldingen van applicaties te lezen. Bijvoorbeeld meldingen uit uw agenda of het aantal nieuwe e-mails dat is binnengekomen. Dit kan handig zijn, omdat u dan niet hoeft in te loggen om de belangrijkste meldingen te zien.

Ga naar PC Instellingen / Persoonlijke Instellingen via het menu [muispijl naar rechterbovenhoek bewegen]. Onder Apps voor vergrendelingsscherm is zichtbaar welke apps meldingen mogen laten zien. Door op het plusteken te klikken is het mogelijk om apps toe te voegen. Voor het verwijderen van meldingen klikt u hier op de app en kiest voor Hier geen status weergeven. Om gedetailleerde statusgegevens weer te laten geven, voor sommige apps als een agenda is dit mogelijk, gaat u naar de sectie Kies een app waarvan u de gedetailleerde status wilt weergeven.

Om helemaal geen meldingen meer van apps te zien dient u de functie volledig uit te schakelen. Ga hiervoor weer naar het onderdeel PC Instellingen en vervolgens naar Meldingen. Hierin, aan de rechterkant, dient de schuif bij App meldingen naar Uit gezet te worden. Er zijn ook verschillende combinaties mogelijk. Zo kunt u kiezen om app meldingen niet op het vergrendelde Windows 8 scherm te tonen, maar wel normaal weer te laten geven. Ook zijn de geluiden apart uit te zetten bij Meldingsgeluiden afspelen onder App meldingen weergeven op vergrendelingsscherm.

Meldingen-van-applicaties [computerhandleiding.nl/windows8]

 
   
   Vorige pagina