Windows-8-mail-app

Windows 8 Home
Windows-8-mail-app

Aangepast zoeken

De Windows-8-mail-app werkt standaard met één e-mailaccount. Het is mogelijk om meerdere e-mail accounts vanuit dezelfde Windows-8-mail-app te beheren.

Open de Mail-app en druk op de het toetsenbord + i. Het instellingenvenster verschijnt nu in beeld. Ga eerst naar Account en daarna naar Een account toevoegen. Maak vervolgens de keuze voor soort account, Hotmail, Outlook of Google.

Ook kan de keuze gemaakt worden voor een e-mail account van uw provider. In het geval van een e-mail account van uw provider kiest u voor 'Ander account'. Na het invullen van het e-mail adres en wachtwoord gaat de app zelf op zoek naar de bijbehorende gegevens. Lukt dit niet, dan kunt u deze deze onder 'Meer details weergeven' zelf invoeren.

Wat u dan zelf moet invoeren zijn de Gebruikersnaam [deel voor het @ of hele e-mailadres], het wachtwoord en de pop- en mailserver, ook wel de inkomende en uitgaande servers genoemd. Voor de Inkomende mailserver is dat veelal pop.provider.nl. Voor de Uitgaande mailserver is dit vaak mail.provider.nl of smtp.provider.nl. Het woord provider vervangt u in uw geval voor de naam van uw internetprovider. Bij een e-mailadres van KPN is dit pop.kpnmail.nl voor de inkomende mailserver en mail.kpnmail.nl voor de uitgaande mailserver.

Om in de Windows-8-mail-app account te beheren klikt u in het overzicht met de accounts op het account dat u wilt beheren. Daarna verschijnen er diverse instellingen voor het account. Zo kan er aangegeven worden:

 • Wanneer nieuwe e-mail moet worden gedownload
 • Hoe ver terug berichten moeten worden binnengehaald
 • Of externe afbeeldingen mogen worden gedownload
 • Of er een e-mailhandtekening ingesteld moet worden
 • Notificaties voor het account*

  *Notificatie: melding. Notificaties houden u op de hoogte van nieuwe berichten en meldingen. Dit kan per account ingesteld worden. Het uitzetten kan handig zijn om niet aldoor nieuwe meldingen te krijgen in Windows 8.

  Windows-8-mail-app [computerhandleiding.nl/windows8]

 •  
     
     Vorige pagina